پورمحمدی: در پرونده بابک زنجانی راه‌ها هموار نمی‌شود
۱۵ مهر ۱۳۹۳/وزیر دادگستری با بیان اینکه پرونده بابک زنجانی دارای پیچیدگی‌های زیادی است گفت که متأسفانه راه‌ها در این پرونده هموار نمی‌شود.

 
حجت‌الاسلام و المسلمین مصطفی پورمحمدی در گفت‌وگو با ایسنا، درباره آخرین روند رسیدگی به پرونده بابک زنجانی گفت: همان‌طور که قبل‌تر گفته‌ بودم اموال بابک زنجانی تکافوی بدهی‌های دولت را نمی‌دهد.
 
وی با بیان این‌که بابک زنجانی متأسفانه همکاری‌های لازم را انجام نمی‌دهد، خاطرنشان کرد: همه اموال این فرد در ایران نیست و این پرونده پیچیدگی‌های زیادی دارد؛ زیرا پول‌های زیادی دست بابک زنجانی بوده که پول‌ها از طرق مختلف پخش شده است.
 
وزیر دادگستری افزود: در رابطه با این پرونده راه‌ها هموار نمی‌شود، شاید اگر راه‌ها هموار شود ما زودتر به نتیجه برسیم.
 
پورمحمدی دررابطه با وضعیت خبرنگاران واشنگتن‌پست نیز بیان کرد: قوه قضائیه اعلام کرده که می‌خواهیم تکلیف آنها زودتر روشن شود. اگر وضعیت و نوع کارهایشان طبق گزارش‌های رسیده بررسی شود که کارهایشان قابل توجیه و دفاع بوده، قوه قضائیه اقدامات لازم را انجام می‌دهد.

زنگنه اعلام کرد
جزییات حضور مدیران نفتی در پرونده بابک زنجانی
۱۶ مهر ۱۳۹۳/وزیر نفت از تصمیم‌گیری برای معرفی قراردادهای جدید نفتی و تعدای پروژه در کنفرانس لندن خبر داد و به جزییاتی از حضور مدیران نفتی در پرونده بابک زنجانی اشاره کرد.
 
بیژن زنگنه در گفت‌گو با ایسنا، در پاسخ به این‌که آیا در صورتی که مذاکرات ایران و 1+5 به نتیجه نرسد، همچنان رونمایی از قراردادهای جدید نفتی ایران به تعویق خواهد افتاد؟ اظهار کرد:در مورد این قراردها بحث رونمایی به آن صورت مطرح نیست بلکه بیشتر هدف معرفی قراردادهای جدید در کنفرانس لندن است اما نمی دانم، این موضوع را باید به وقت خودش اعلام کنیم.
 
وی با اشاره به این‌که فعلا طبق قراری که گذاشته‌ایم جلو می رویم، ادامه داد: در کنفرانس لندن قراردادهای جدید و تعدادی پروژه را معرفی خواهیم کرد.
 
وزیر نفت همچنین درباره اینکه گفته می‌شود تعدادی از مدیران نفتی که در پرونده بابک زنجانی دخالت داشته‌اند همچنان بر سر کار هستند، تصریح کرد: از مدیران نفتی که سر کار هستند کسی در این پرونده دخالت نداشته است.
 
زنگنه همچنین در باره س.ج، از مدیران نفتی که نامش در این پرونده مطرح می‌شود، گفت: اسم ایشان در این پرونده مطرح است اما کس دیگری نبوده است؛ البته برای تکمیل شدن پرونده بازپرسی‌ها از برخی مدیران انجام و اطلاعات گرفته می‌شود.
 
وی در پایان درباره اینکه آیا این مدیر ارشد نفتی که نامش در پرونده مطرح شده همچنان بازداشت است؟ تصریح کرد:من اسم بازداشت کسی را نمی‌برم؛ زیرا هیچ جا چنین چیزی را نگفته اند.
 
شرایط معامله با خارجی‌ها قبل و بعد از تحریم فرق می‌کند
وزیر نفت کشورمان همچنین در گفت‌وگویی اختصاصی با روزنامه ژاپنی یومیوری گفت: بسیار مهم است که شرکتهای ژاپنی مذاکرات با ایران درباره میادین نفتی و پروژه‌های توسعه گاز طبیعی را قبل از لغو تحریمها آغاز کنند.
 
زنگنه وزیر نفت کشورمان گفت: ما کشورها را براساس مواضع آنها انتخاب می‌کنیم و اینکه آیا آنها قبل یا بعد از توافق نهایی با ما مذاکره می‌کنند.
 
زنگنه با اعمال فشار روی ژاپن افزود: بسیاری از شرکتهای خارجی در حال حاضر به ایران می‌آیند و با ما مذاکره می‌کنند.
 
وزیر نفت ایران که به ندرت مصاحبه با رسانه‌های ژاپنی را می‌پذیرد درباره توافق نهایی با قدرت‌های غربی از جمله آمریکا برای حل بن‌بست برنامه هسته‌ای ایران تا ضرب‌الاجل 24 نوامبر و همچنین لغو تحریم‌ها از سوی آمریکا و اروپا ابراز اطمینان کرد.
 
زنگنه همچنین گفت: ایران یک کنفرانس برای شرکت‌های خارجی در لندن در روزهای 22 و 23 فوریه برای رونمایی از ساز و کار جدید قرار‌داد‌های توسعه‌ میادین نفت و گاز در ایران برگزار خواهد کرد.
 
ایران با پیش‌بینی لغو تحریم‌ها در حال بررسی چنین قرار‌داد‌هایی است.
وزیر نفت ایران گفت: در کنفرانس لندن ایران اعلام خواهد کرد که به شرکت‌های توسعه‌ دهنده اجازه می‌دهد که در میادین نفتی برای یک مدت طولانی بمانند و همچنین پرداخت‌ها براساس تولید هر بشکه نفت یا استخراج هر مترمکعب گاز خواهد بود. مدت قرار‌دادها با شرکت‌های خارجی از 10 سال کنونی به 15 تا 20 سال می‌رسد و به معنی این است که اگر تولید افزایش پیدا کنند آنها به پول بیشتری خواهند رسید و اگر کاهش پیدا کند درآمد آنها کمتر خواهد بود و به همین دلیل پیمانکاران بیشترین تلاش خود را برای تولید بالاترین سطح تولید در مدت زمان پروژه به کار خواهند گرفت.
 
وی درباره سرمایه گذاری خارجی در بخش توسعه نفت و گاز ایران گفت: ایران به 150 تا 200 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری خارجی در 10 سال آینده احتیاج دارد.
 
ایران چهارمین ذخایر بزرگ اثبات شده نفت جهان و بزر‌گترین ذخایر گاز جهان را در اختیار دارد اما شرکت‌های خارجی به دلیل تحریم‌های اقتصادی از ایران خارج شده‌اند.
 
این درحالی است که شرکت‌های نفتی بزرگ اروپایی در انتظار از سرگیری معاملات با ایران هستند.
 
زنگنه تاکید کرد: تهران از توسعه میادین نفتی و پروژه پالایش نفت توسط شرکت‌های ژاپنی استقبال می‌کند و درها به روی شرکت‌های ژاپنی باز است و تصمیم با آنهاست.
 
وی که ظاهرا خروج شرکت‌های ژاپنی از میدان آزادگان در سال 2010 را از خاطر نبرده افزود: ما آماده‌ همکاری بلند‌مدت با ژاپن هستیم.
 
وی خاطر نشان کرد: ما باید همکاری بلند‌مدت با ژاپن داشته باشیم و البته ژاپن نیز باید همکاری جدید و بلند‌مدتی با ایران در بخش نفت و گاز، پایین‌دست و بالا‌دست داشته باشد. ما باید درباره‌ این مسائل با یکدیگر مذاکره کنیم.
 
در همین حال یک مقام دولت ژاپن گفت: در زمینه امنیت انرژی نفت خام ایران جذابیت دارد.
 
براساس اعلام منابع نفتی، شرکتهای توتال فرانسه و OMV اتریش مذاکرات پشت پرده‌ای را با ایران آغاز کرده اند. در زمینه پالایش نفت که شرکت‌های ژاپنی در آن برتری دارند، شرکت‌های چینی و کره‌ای قصد ورود به بازار ایران را دارند.
 
برخی شرکت‌ها ظاهرا یادداشت تفاهمی را برای امضای قرار‌داد‌ در صورت لغو تحریم‌ها مبادله کرده‌اند.
 
شرکت‌های ژاپنی نظیر میتسوبیشی و میتسویی در ایران پایگاه دارند، اما براساس اعلام یک مقام دولت ژاپن از آنجا که ژاپن نمی‌تواند قبل از حصول توافق نهایی هسته‌ای وعده‌ای بدهد پشت سر شرکت‌های دیگر مانده‌اند.
 
تبادل یادداشت تفاهم به شرط لغو تحریم‌ها مفاد تحریم‌ها را نقض نمی‌کند اما مقام ژاپنی خاطرنشان کرد: اگر ارتباط با ایران مشخص شود ممکن است ما دیگر نتوانیم در بازار آمریکا حضور یابیم.
  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا